Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Rólunk

Miért kell borzalmas ízűnek lennie egy vegán proteinnek? És miért nem figyel senki a megfelelő aminosav-arányra?

- kérdeztem magamtól évekkel ezelőtt egy amerikai utazás során, mikor megvettem több világmárka növényi fehérjeporát - és aztán dobtam is ki őket a kukába.

Hogyan született meg a Vegan Protein Triplex ötlete?

Pár nappal előtte döntöttem el, hogy növényi alapú táplálkozásra térek át. Történt ugyanis, hogy meglátogattam egy életmód-központot Georgia államban, az Egyesült Államokban. Itt elmerülhettem a növényi alapú táplálkozás tudományos alapjaiban. Megdöbbenve szembesültem vele, hogy mennyire nyilvánvaló, hogy a növényi alapú táplálkozás a legjobb. Hogy nem is kell feltétlenül vegánnak lenned, de ha az étrended döntően növényi, már sokkal egészségesebb lehetsz.

Benkovics Péter egy balatoni triatlonverseny közben.

Benkovics Péter egy balatoni triatlonverseny közben.

Addig azt gondoltam, a csirkemell+rizs kombó áll a táplálékpiramis csúcsán, és hogy a kondícióm kiemelkedő. Aztán ott töltöttem pár napot olyan emberekkel, akik növényi alapon táplálkoztak. Mind fiatalosak voltak és úgy néztek ki mind, mint egy görög szobor. Elképesztő energikusság, pengeéles elme, bámulatos állóképesség és erő - ezt láttam mindegyikükön. Eldöntöttem: én is változtatok. Az új étrendhez új kiegészítők kellettek, ezért megvettem a legmenőbb márkák vegán fehérjéit. A szteroidoktól fűtött, testképzavaros modellekkel dolgozó márkák azonban láthatóan csak arra figyelnek, ahol a pénz dübörög, a vegán fehérjék fejlesztésével nem nagyon bajlódtak. Fűrészpor íz, feloldhatatlan por, egyféle növényi fehérjeforrás. Mindenhol csak ez volt. Hogy finom legyen? Hogy tudományosan megtervezett aminosav-összetétele legyen? Hogy ne legyen benne se hozzáadott cukor, se aszpartám? Ez láthatóan senkit sem érdekelt. Ahogy az sem, hogy a nagy protein márkák már régesrég nem az egészséget hirdetik, hanem a külsőségeknek mindet alávető lelki rabszolgaságot.

Több évnyi kutatás és kitartás eredménye!

Én viszont ebbe nem voltam hajlandó beletörődni. Magyarországra hazaérkezve beleástam magam a fehérje-komplettálás, az emberi szervezet aminosav-igényének tudományába, és elkezdtem együtt dolgozni a téma iránt nyitott, a szakmáját magas szinten űző élelmiszeripari mérnökökkel. A 3 év fejlesztés során elképesztő mennyiségű mintát készítettünk - és dobtunk is ki. A tökéletes növényi fehérjét akartam. Nem volt kompromisszum. Végül egy napon belekostoltam egy mintába, amire azt mondhattam: ez az.

Megszületett a Vegan Prime Nutrition első terméke, a Vegan Protein Triplex. A Vegan Prime Nutrition viszont nem csak egy újabb márka a sorban. Én nem csak egy újabb terméket akartam alkotni. A Vegan Prime Nutrition egy kifejeződése azoknak az értékeknek, amiket vallok. Nem csak a legjobb fehérjeturmixot akartam, hanem véget vetni annak is, hogy a nagy fehérjegyártók az arcomba nevetve hazudnak nekem minden nap. Hogy olyan testképet akarnak idealizálni a fejemben, amihez az egészséget tönkretevő, illegális gyógyszerek nélkül nem lehet eljutni. Hogy ipari hulladékokkal akarnak tömni engem és így termelni a profitot. Hogy a külsőségeknek mindent alárendelő megfelelési kényszerek rabjaként éljem az életemet. Hogy csak a kinézettel foglalkozzak, a belső értékeket figyelmen kívül hagyva. Én ennek az egésznek véget akarok vetni.

A Vegan Prime Nutrition egy olyan sporttáplálék-kiegészítő márka, ami értékeken alapul. Aminek az a célja, hogy segítsen Neked nem csak jól kinézni és nagyobb teljesítményt nyújtani, de a saját utadon boldogságra is rátalálni. Termékeinket azoknak kínáljuk, akik ezekkel az értékekkel azonosulni tudnak.

A Vegan Prime Nutrition missziója

6 dolog, amiben hiszünk:

1. Hiszünk az egészségtudatos életben. Fontos számunkra az egészséges életmód és folyamatosan olvasunk és képezzük magunkat ebben a témában.

2. Hisszük, hogy a növényi alapú táplálkozás a legegészségesebb. Sokan vegánok vagyunk, sokunk viszont mindenevő. Viszont mindannyian törekszünk arra, hogy minél több egészséges, tiszta forrásból származó, minél kevésbé feldolgozott növényi alapú táplálékot fogyasszunk.

3. Hisszük, hogy a sport fontos része az egészséges és boldog életnek. Ezért ha sokszor nehéz is megoldani a hivatásunk és családi életünk mellett, igyekszünk megtalálni a rendszeres mozgás lehetőségét. A sportnak azonban az egészséget kell szolgálnia, ezért tartózkodunk a szélsőségektől. Nem csak az inaktív élettel nem tudunk azonosulni, de a szteroidoktól fűtött, testképzavaros sportfüggéssel sem. Hiszünk az élethosszig tartó sportos életben, mert az élet mozgás.

4. Hiszünk abban, hogy a környezetünk védelme és a fenntarthatóság alapvető értékek, melyeket védenünk kell. A Vegan Prime Nutrition termékek ezért Magyarországon gyártott termékek. Nem kell őket a világ másik végéről ideszállítani, ezért az ökolológiai lábnyoma kisebb és ez nekünk fontos. Ez nem minden! Működésünk 2020 óta teljesen karbonsemleges!
Emellett igyekszünk fenntartható gazdálkodásból lehetőleg bio és lehetőleg helyi élelmiszereket fogyasztani.

5. Hiszünk abban, hogy az egészséges életmód nem cél, hanem eszköz a számunkra legfontosabb dolgok elérésében. Az egyéni spirituális utunk, a család, a barátok és a hivatásunk a legfontosabbak számunkra. Az helyes étrend csupán fontos eszköz, hogy ezekben jól teljesítsünk.

6. Hiszünk a kölcsönös tiszteletben. Mindenki úgy él és étkezik ahogy jónak látja, és mi elfogadjuk és tiszteletben tartjuk mások választását. Nem bélyegzünk meg senkit, ha nem vegán. Tiszteljük a mások spirituális útját és világnézetét még akkor is, ha az nem a sajátunk.

A Vegan Prime Nutrition azoknak készül, akik értékek mentén élik az életüket. Akik minden nap fejlődni akarnak, mernek önállóan gondolkodni és szembemenni a divatos értéktelenséggel. Akik tesznek a boldogságukért és közben igyekeznek boldoggá tenni a körülöttük élő embereket. Akik nem látványos felszínességgel, hanem valódi tartalommal, világítótoronyként ragyogják be ebben a zord világban a szeretteik életét. Az igazi hősöknek készülnek a Vegan Prime Nutrition termékek. Olyanoknak, mint Te.

Szeretettel és üdvözlettel:
Benkovics Péter
a Vegamin Prime Nutrition alapítója

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.