Kiadós és tartalmas muffin reggelire, uzsonnára, bármikorra :-) 100% vegán recept, nagyon könnyen elkészíthető. Próbáld ki gyümölcskompóttal, vagy lekvárral, úgy még ízletesebb!
Hozzávalók:
Másfél evőkanál ledarált lenmag + 3 evőkanál víz
¾ csésze tönkölybúza liszt (86g)
¼ csésze Vegan Prot3in Triplex vaníliás növényi fehérje (23g)
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál stevia
2 közepes méretű banán, pépesítve
¼ csésze édesítetlen almaszósz (60g)
¼ teáskanál vanília kivonat
¾ teáskanál őrölt fahéj
⅛ teáskanál szerecsendió
⅛ teáskanál gyömbér
1 csipet szegfűszeg
1 csipet só
Aprított mogyoró és/vagy pirított kókusz chips
Elkészítés:
1. Keverd össze a darált lenmagot a vízzel. Ez lesz a tojás helyettesítő. Tedd félre.
2. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra és kenj ki kókuszolajjal egy muffin sütőformát.
3. Turmixold össze az almaszószt, a banánt, a lenmag-víz keveréket, a steviát, a vaníliát, a sót és a fűszereket.
4. Egy nagy edényben keverd össze a lisztet, a fehérjeport, a sütőport és a szódabikarbónát.
5. Add a nedves összetevőket a szárazokhoz, és keverd össze őket. Ne keverd túl!
6. Töltsd meg a formát ⅔-ig a tésztával. Ízlés szerint tehetsz a tetejére olajos magvakat vagy kókuszt.
7. Süsd kb. 13-15 percig.
8. Tálald gyümölccsel vagy lekvárral!
Forrás:
sweetsimplevegan.com/2014/07/vegan-vanilla-chai-banana-bread-protein-muffins-gf/