Ha még 6590 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Sütőtökös, kávés vegán keksz

Ha szereted a sütőtökös latte ízvilágát és szívesen kísérletezel különféle kekszekkel, sütikkel, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod! Akkor is jó választás, ha maradék sütőtökkel kell valamit kezdeni, ami tovább eláll. Vagy csak egyszerűen rágcsálnál valami nagyon tipikus őszi-téli finomságot a délutáni teád mellé.

Hozzávalók:

  • 250 g sült tök bele kikaparva
  • 200 g liszt
  • 50 g csicseriliszt (vagy ha nincs, +50 g sima liszt)
  • 90 g nádcukor
  • 75 g vegán margarin
  • 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
  • 2 evőkanál gabonakávé vagy instant kávé, ha nem zavar a koffein
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszer
  • fahéj, kurkuma ízlés szerint (elhagyható)
  • 1 csipet só
  • opcionális: étcsoki darabkák, mandula vagy dió összetörve

Elkészítés:

A kávét vagy gabonakávét tedd egy keverőtálba, egy evőkanálnyi meleg vízben oldd fel. Aztán add hozzá a tököt, a margarint és nagyjából keverd össze. Utána mehet bele minden további száraz hozzávaló. Jól dolgozd össze a masszát, nem kell megijedni, hogy ragad. Végül tépj belőle kis darabokat, gyúrd golyóvá, amennyire lehet és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe őket úgy, hogy maradjon köztük elég hely a következő lépéhez. Végül nedves kézzel lapítsd ki őket keksz vastagságúra. 180°C-os sütőben süsd 20 percig, aztán még kb. 5 percig hőlégkeveréssel, amíg szépen el nem kezdenek barnulni a szélei. Egészségedre! 

Comments are closed.

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.