Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Spenótos quiche szárított paradicsommal

Próbáltad már a natúr fehérjeporokat liszt helyett használni? Ebben a receptben a liszt egy részét natúr borsó fehérjével helyettestettük, így az alaptésztának magasabb a proteintartalma, szénhidrát tartalma pedig alacsonyabb, mint egy csak lisztes quiche-alapnak. Mert vannak olyan napok, amikor nem kívánod az édes shakeket, de szeretnéd, hogy meg legyen a megfelelő fehérje bevitel...

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 75 g margarin vagy kókuszzsír
  • 180 g liszt
  • 50 g Natúr Borsó fehérje
  • 20 g szezámmag liszt (elhagyható ha épp nincs, ez esetben +20 g sima liszt)
  • 1 csapott kiskanál só
  • 1 dl víz

A töltelékhez:

  • 30 dkg (fagyasztott leveles) spenót
  • 30 dkg natúr tofu
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál élesztőpehely (elhagyható)
  • 2 evőkanál csicseri liszt vagy egy kiskanál kukoricakeményítő
  • egy marék szárított paradicsom
  • só, bors, 2-3 evőkanál olaj
  • 2 dl víz vagy zöldség alaplé

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat jól dolgozd össze, - a vizet fokozatosan adagold hozzá, - legyen gyurma szerű a tészta. Ha kész, vegyél elő egy kb. 25 cm-es pitetálat (ha nincs, jó a tortaforma vagy több kis egyszemélyes sütőtál is), és olajozd ki vagy tegyél bele sütőpapírt. Nyomkodd az aljára úgy a tésztát, hogy pereme is legyen. Kicsit szurkáld meg villával, hogy ne puffadjon fel sütés közben és tedd 10 percre a 200°C-os sütőbe.

Közben reszeld le a fokhagymát és egy serpenyőben pirítsd kicsit meg az olajon. Tedd rá a spenótot, sózd, borsozd és fonnyaszd meg kis lángon. A tofut a vízzel/zöldség alaplével turmixold össze. Add hozzá a csicseri lisztet/keményítőt és az élesztőpelyhet - legyen nagyjából krémtúró állaga. Sózd, borsozd a masszát is ízlés szerint. 

Vedd ki a sütőből a tésztát és öntsd a mélyedésbe a tofus krémet. A tetejére helyezd el a szárított paradicsomokat. 175°C-on süsd készre a quichet! Ehhez nagyjából háromnegyed óra kell, de az utolsó 10 percben nézegesd sűrűbben! Ha kicsit kihűlt, megeheted rögtön, de behűtve, másnap is nagyon finom. Jó étvágyat!

Comments are closed.

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.