INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Shaker saláták – 3 recept rizzsel, quinoa-val és tésztával

Van már otthon VEGAN PROT3IN TRIPLEX SHAKERed a fehérjeturmixokhoz? Ha igen, most megmutatjuk, mi mindenre jó még! Hallottál már a shaker salátákról? Ez egy réteges saláta vagy egytálétel, amit előre el lehet készíteni, fogyasztás előtt pedig csak össze kell rázni. Néha lehet gyorsétteremben vagy nagy élelmiszerboltban kapni ilyet, de otthon is hamar elkészíthető, sokkal pénztárca és környezetkímélőbb, azon kívül csak a fantáziád szabhat határt, hogy miből készíted. Igazíthatod bármilyen diétához és könnyen magaddal viheted akár a munkahelyedre is! Most 3 receptet megosztunk veled, de ne feledd, ezek csak inspirációk, merj kísérletezni!

Cukkinitészta-saláta

Hozzávalók:

  • 60 gramm főtt quinoa
  • 2 teáskanál finomra vágott koriander
  •  1,5 teáskanál kókuszpehely
  • 3 spárgaszár kb. 2,5 cm-es darabokra vágva
  • 40 gramm zöldborsó
  • 1 közepes cukkini, spirálvágóval tésztává alakítva
  • 2-3 zöldhagymaszár, felkockázva
  • 35 gramm kockázott tofu (érdemes előre bepácolni fokhagymával, fűszerekkel) vagy növényi sajt (elhagyható)

A dresszinghez:

  • ½ avokádó
  •  2 evőkanál kókusztej
  • ½ lime leve

Elkészítés:

  1. Tegyél minden dresszinghez szükséges hozzávalót egy robotgépbe és keverd krémesre. Tedd félre.
  2. Keverd össze egy tálban a quinoát, a koriandert és a kókuszpelyhet. Tedd félre.
  3. Tölts meg félig egy lábast vízzel, majd forrald fel. Ezután tedd bele a spárgát, majd 1 perc elteltével a borsót. Főzd 3-4 percig vagy amíg a zöldségek meg nem főnek, majd öntsd át egy szűrőedénybe.
  4. Állítsd össze a salátát. Először a dresszinget tedd a shakerbe, majd a cukkinitésztát, a quinoát, a zöldhagymát. Ezután a spárgát és a borsót. Legvégül a tofut/növényi sajtot. Zárd le a shakert és fogyasztásig tárold a hűtőben.

Forrás: inspiralized.com


 

Szivárványos rizssaláta

Hozzávalók:

  • Kép és recept forrása: eatsamazing.co.uk

    100 gramm nyers rizs (fehér vagy barna)

  • ½ piros kaliforniai paprika
  • 1 közepes répa
  • 200 gramm csemegekukorica
  • maroknyi zöld szőlő
  • nagy maroknyi friss spenótlevél

A dresszinghez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 ½ evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál méz vagy agavé szirup
  • só és bors

Elkészítés:

  1. Főzd meg a rizst a csomagoláson szereplő utasítások szerint. Tedd a főtt rizst egy szűrőbe, öblítsd le folyó hideg vízben, hogy lehűljön, majd szűrd le alaposan és tedd félre.
  2. Készítsd elő a szivárvány-zöldségeket: magozd ki és vágd fel apróra a paprikát, hámozd meg és reszeld le a répát, szűrd le a csemegekukoricát, szeleteld fel a szőlőt, mosd meg, töröld szárazra és vágd durvára a spenótleveleket.
  3. Tedd a dresszing hozzávalókat a shakerbe, ízesítsd sóval és borssal. Zárd le a shakert és rázd alaposan össze.
  4. Tedd bele a shakerbe a rizst, majd tedd rétegesen a paprikát, répát, csemegekukoricát és szőlőt a rizs tetejére.
  5. Végül egy jó maroknyi spenótlevelet szórj az egészre, és zárd le a shakert.
  6. Tárold hűtőben. (Maximum 4 napig.)
  7. Fogyasztás előtt fordítsd fejjel lefelé a shakert, rázd meg jól, hogy eloszlasd a dresszinget és eheted is, egyenesen a shakerből vagy egy tálba öntve.

 

Tésztasaláta elvitelre

Hozzávalók:

  • Kép és recept forrása: goodhousekeeping.com

    2 evőkanál balzsamecet

  • 100 gramm főtt tészta
  • 35 gramm felkockázott uborka
  • 5 koktélparadicsom, megfelezve
  • 65 gramm cannellini bab, lemosva és leszűrve
  • 15 gramm bébispenót
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

  1. Tedd bele a shakerbe a hozzávalókat a következő sorrendben: balzsamecet, tészta, uborka, koktélparadicsom, cannellini bab, spenót, és bazsalikom. Zárd le a shakert és tedd be a hűtőbe.
  2. Fogyasztás előtt rázd össze a shakert, amíg kellően össze nem keverednek az összetevők. Jó étvágyat!

Comments are closed.