Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Kókuszos, curry-s sütőtökleves

Ezt az édeskés pikáns levest eheted előételként vagy akár desszertként - de jól meghintve pirított magokkal önálló vacsora gyanánt is megállja a helyét. Fehérjedús, laktató téli kedvenc!

Hozzávalók:

  • másfél adag (kb. 50 gramm) Netamin Natúr Borsó Fehérje
  • 125 ml víz
  • 1 evőkanál szűz kókuszolaj
  • 800 gramm sütőtök püré
  • 440 ml zöldség alaplé
  • 1-1/2 evőkanál thai vörös curry paszta
  • 400 ml light édesítetlen kókusztej
  • 2 evőkanál világosbarna cukor (tömörítve) vagy agave nektár
  • 2 közepes lime reszelt héja és leve

Extra, választható hozzávalók:

  • koriander levelek
  • pirított tökmag
  • csípős szósz
  • lime szeletek
  • pirított kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. Forrósítsd fel az olajat egy nagy lábasban közepes hőfokon. Add hozzá a curry pasztát; főzd és kavargasd 1 percig.
  2. Add hozzá a sütőtök pürét; főzd és kavard 2 percig.
  3. Keverd hozzá a zöldség alaplevet, a kókusztejet, a vizet, a fehérjeport és a barna cukrot. Hagyd, hogy gyengén forrni kezdjen, majd vedd le alacsonyra a hőfokot és főzd további 10 percig fedetlenül.
  4. Keverd hozzá a lime levet és héjat, majd fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Tálald az extra, választható hozzávalókkal.


Recept forrása:

powerhungry.com

A kép csak illusztráció!

Comments are closed.