Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Sárgarépa krémleves curryvel és proteinnel

Mi esne jobban az őszi-téli hidegben, mint egy jó, vegán krémleves? Ebédre vagy vacsorára - bármikor jöhet egy finom lélekmelegítő! Próbáltad már felturbózni extra fehérjével a levesed? Ha nem, itt a kitűnő alkalom! 

Hozzávalók:

  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kis krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl kókusztejszín/kókuszkrém
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál natúr borsó fehérje
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál currypor
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A répát és a krumplit mosd és pucold meg, majd vágd őket kockákra. A fokhagyma gerezdeket felezd el és az olajon pirítsd illatosra. Add hozzá a gyömbért és a répakockákat. Így is pirítsd egy kicsit, hogy a répa kicsit odakapjon - így sokkal ízletesebb lesz a leves, mintha csak felöntenéd és úgy főznéd. Ha már van egy kis barnás színe a répáknak, öntsd fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, dobd bele a krumpli kockákat és sózd meg a levest. Forrald fel, aztán állítsd kicsire a sütőlapot és hagyd magában rotyogni, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak (kb. negyed óra). Végül öntsd az egészhez a kókuszkrémet, keverd bele a curryport és rottyants egyet rajta és húzd le a tűzről. Ha már nem forró, add hozzá a fehérjeport és turmixold az egészet krémesre, simára. Ha önálló, tartalmasabb fogásként ennéd, megszórhatod pirított magokkal, pirított hagymával vagy fűszeres zsemlekockákkal tálaláskor. Egészségedre!

Comments are closed.

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.