Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Olajbogyós kiflik proteinnel – szupergyors recept

Nem volt kedved vásárolni és nincs reggelire való pékáru? Elolvastad a bolti termékek összetételét és elhatároztad, többet nem veszel olyan kenyeret, amiben több az E szám, mint a "rendes" hozzávaló? Ennél egy finom kiflit, de mindben van tejtermék? Készítsd el kizárólag olívaolajjal gyúrt, fantasztikusan egyszerű házi kifli receptünket, amit természetesen növényi fehérjével dúsítottunk az optimálisabb tápanyagtartalom érdekében. Eheted reggelire zöldségkrémekhez, ebédre vagy vacsorára egy tápláló, forró leves mellé - vagy csak úgy magában, mert úgy is nagyon finom ;)...

Hozzávalók:

(6 db nagyobb kiflihez)

  • 250 g liszt
  • 25 g natúr borsó fehérje
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 tk. szárított élesztő
  • 1 tk. só
  • 1 tk. nádcukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2-3 marék olajbogyó (zöld, fekete vagy mindkettő vegyesen)

Elkészítés:

Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá az olajat és a víz 3/4-ét, és kezd el összegyúrni. Ha túl száraz a tészta, add hozzá apránként a maradék vizet - addig gyúrd, amíg könnyen kezelhető, gyurma állagú tésztát nem kapsz. Oszd el a masszát egyenlő gombócokra (mi 6 db nagyobb kiflit sütöttünk ki ebből a mennyiségből, de készíthetsz akár 2x annyi kisebb kiflit is vendégvárónak például). A gombócokat nyújtsd ki és kicsit húzgáld meg, mintha negyed körcikkeket akarnál csinálni belőlük. Szórj rájuk darabokra vágott olajbogyót és tekerd fel őket úgy, hogy a köríves oldala felől kezded a pöndörítést. Végül tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe és told be a 180°C-os sütőbe, kb. 20-25 percre. Akkor van kész, ha szép barna csík van az alján. Egészségedre!

Comments are closed.

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.