Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Házi kakaós-magos proteinszelet

A proteinszeleteket nagyon jól tudnak jönni egy fárasztó edzés után, vagy akár előtt, ha épp nem volt időd rendesen enni és bírni akarod energiával. Viszont ezek a szeletek - valljuk be - sokszor nem a jó ízük miatt olyan népszerűek, ráadásul az áruk is igen borsos. Ezért szeretnénk most megosztani veletek egy házi változatot, ami sokkal inkább pénztárca barát és az íze is verhetetlen...

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze Netamin Natúr Rizs fehérje vagy csokoládés Vegan Protein Triplex (ezzel kicsit töményebb és édesebb is lesz)
  • 1/4 csésze holland kakaópor
  • 1 csésze aszalt datolya kimagozva (ne a glükózszirupos változatot vedd, hanem a natúrt - ha az nincs, jó más aszalt gyümölcs is, akár szilva, vagy mazsola)
  • 3/4 csésze pekándió felaprítva (teljesen fehérre pucolt, előpirított hagyományos dió is jó helyette, vagy mandula, ha az van kéznél)
  • 3/4 csésze kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vaníliaaroma, vagy egy adag bourbon vanília őrlemény
  • 1/2 teáskanál só
  • kevés víz (max 1/4 csésze)

Elkészítés:

Aprítóban daráld a zabpelyhet egészen finomra, lisztszerűre. Aztán add hozzá a fehérjeport, a kakaóport és keverd jól össze. A datolyát (vagy egyéb aszalt gyümölcsöt, amit használsz) áztasd be fél órára, aztán öntsd le róla a a vizet és tedd hozzá az őrleményhez. Tegyél bele még fél csészével a magból és fél csészével a kókuszreszelékből, add hozzá a vaníliát és a sót. Kezd el aprítani az egészet (időnként kapcsold ki a gépet, nehogy leégjen a motor - a datolya miatt nehézkesebb a turmixolás). Apránként adj hozzá egy kis vizet, ha kell. Akkor jó a massza, ha homogén és összeáll. Vedd ki az aprítóból a "tésztát", keverd hozzá a maradék magot és kókuszreszeléket, majd tedd egy sütőpapírra. Fedd be egy másik sütőpapírral és így nyújtsd ki a kívánt vastagságúra. Próbáld minél szögletesebbre nyújtani, hogy szép szeleteket tudj belőle vágni majd. Hűtsd be a kinyújtott masszát 2-3 órára, hogy kicsit megkeményedjen, így könnyebben tudod szeletelni. Ha ez túl macerásnak tűnik, gyúrhatsz a masszából egyforma méretű golyókat is, úgy is nagyon finom lesz, hidd el! Hűtőben 5 napig áll el, de fagyasztóban egy hónapig is.


Recept forrása:
fuelrunning.com/nutrition/make-your-own-german-chocolate-protein-bars

Comments are closed.