Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Édesburgonyás zabkeksz recept (gluténmentes)

Indul a sütőtökkel együtt az édesburgonya szezonja is! Ha már etted sütőben sütve, grillezve, bundázva és curryben, akkor most próbáld ki édességben! Süthetsz csak a keksz miatt édesburgonyát, de jusson eszedbe ez a recept, ha legközelebb az ebédre készített maradékkal akarsz valamit kezdeni!

Hozzávalók:

  • 1 közepes édesburgonya
  • 3/4 csésze zabpehely (garantáltan gluténmentes, ha ez szempont)
  • 2 evőkanál juharszirup (nem muszáj elszaladni a bioboltba ha nincs, jó helyette a nádcukor is)
  • 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/8 teáskanál szerecsendió
  • 1 csipet só

Elkészítés:

200°C-os sütőben süsd meg az édesburgonyát akár héjában egészben, akár megpucolva felkockázva. Ha puha, vedd ki és hagyd kihűlni (most hámozd le a héjat, ha egészben sütötted). Pépesítsd aprítóban, vagy csak egy villával addig, amíg krémes nem lesz. Add hozzá a többi hozzávalót és dolgozd jól össze őket tésztává. Sütőpapírral bélelt tepsibe gombócold a masszát, aztán lapítsd ki őket keksz formájúra.
175°C-os sütőben süsd őket illatosra - kb. 15 perc. Jó étvágyat!


Eredeti recept forrása:
foodnetwork.ca

Comments are closed.