Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Cukormentes dalgona kávé proteinnel – esti változatban is!

Dalgona kávé - neked is folyton felbukkan valahol netezés közben? Az eredetileg Dél-Koreából származó, édes kávékülönlegesség imádata a koronavírussal egy időben, hasonló gyorsasággal kezdett terjedni a világban. Főleg az Instagramot árasztja el ez az új őrület, de mindenféle receptes oldalon is megtalálható már - így gondoltuk, mi is kipróbáljuk! Ami nagyon jó benne, hogy egy pillanat alatt (és viszonylag kevés mosogatás árán) luxuskinézetű és nagyon finom kávéd lehet, amit elkészíthetsz extra növényi proteinnel, cukormentes változatban is - sőt, ha este kívánod meg, akkor sem kell lemondanod róla. Mutatjuk, hogy készítsd!

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál instant kávé vagy gabonakávé
  • 2 teáskanál eritrit (vagy cukor, ha a szénhidrát nem szempont)
  • 2-3 teáskanál meleg víz
  • 1 dl édesítetlen növényi tej (mandulát ajánljuk)
  • 0,5-1 dl hideg víz
  • 0,5 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
  • jégkocka (elhagyható)

Elkészítés:

Először is leszögeznénk, hogy a túlzott mennyiségű kávé fogyasztása nem túl egészséges, ezen kívül a délutáni vagy esti kávé már a könnyű elalvás rovására mehet. Ezt mindenki tudja, mégis sokszor nehéz ellenállni. Ilyen alkalmakra érdemes gabonakávét tartani otthon, mert bár egy cappuccinoban nem biztos, hogy ugyan azt az élményt nyújtja, de sok receptben tökéletesen működik. Készíthető vele szuperfinom kávés energiagolyó, tiramisu vagy ez a proteines dalgona is, mégsem pörget túl még este sem! Nézzük tehát az elkészítést...

A kávéból, édesítőből és meleg vízből robotgépben, vagy egy magas pohárban elemes tejhabosítóval - mi ezt használtuk, hogy ne legyen utána csatatér a konyha - készíts kávéhabot (eltarthat pár percig, ne add fel...). Aztán shakerben a többi hozzávalóból készíts protein shaket. A habot kanalazd a tetejére, gyönyörködj egy kisit benne, majd jól keverd össze és fogyaszd egészséggel!


A kép csak illusztráció!

Comments are closed.