INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Tészta- és tojásmentes vegán quiche

Mostanában divatosak a mindenféle sós "torták", francia néven quiche-ek. Nem is csoda, hidegen, 1-2 napos állás után is finomak, jók ebédre egy nagy tál saláta vagy leves mellé, de vacsoraként, vagy akár elegáns, kiadós reggelinek is megteszik. Könnyű szállítani is, így elcsomagolva munkahelyi vagy kirándulós ebédnek is tökéletes. Íme egy különleges, természetesen vegán recept!

Hozzávalók:

  • 2 csésze karfiol
  • 1 evőkanál tamari (szójaszósz)
  • 2 csésze csicseriborsó liszt
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 2 csésze víz
  • 1/2 csésze apróra vágott hagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze apró kockára vágott répa
  • 2 csésze spenótlevél
  • 1/2 csésze apróra vágott brokkoli
  • 1 csésze aprított/ reszelt vegán sajt
  • + kevés kókuszolaj a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés:

Párold vagy gőzöld elő egy kicsit a karfiolt, aztán aprítóban pürésítsd homogénre a szójaszósszal. Aztán egy nagy edénybe öntsd át és keverd jól össze a csicseriborsó liszttel, kurkumával és vízzel, aztán tedd félre.

Egy serpenyőben az 1 kanál kókuszolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, aztán add hozzá a fokhagymát és pirítsd még kb. 2 percig, amíg nem érzed azt a finom tipikus illatot. Aztán add hozzá még a répát és a brokkolit, azt is egy percig pirítsd, végül tedd bele a spenótleveleket további 1-2 percre - keverd közben jól össze a zöldségeket. Nem kell, hogy teljesen készre puhuljanak vagy süljenek, mert a sütőben is bőven töltenek még időt majd.

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, közben kókuszolajjal kend ki a sütőtál belsejét - használj üveg vagy kerámia tálat, ha lehet.

Keverd össze a pirított zöldségeket a csicseri lisztes-karfiolos masszával és a vegán sajttal, aztán öntsd a sütőtálba és tedd a sütőbe 30-35 percre. Akkor van kész, ha szép aranybarna, de érdmes tűpróbával is ellenőrizni, mielőtt kiveszed. Hidegen és melegen is finom!

+ Extra tipp:

Ha szeretnéd növelni az étel fehérje tartalmát, használhatsz fehérjeport a csicseriborsó liszt fele helyett - mi a Netamin Natúr Borsó fehérjét ajánljuk ehhez a recepthez.

Ha érdekel, hogyan tudod a fehérjeporokat sütéshez használni, olvasd el korábbi cikkünket a témában, >>ide kattintva<< megtalálod.

 


Kép és eredeti recept forrása:
myvega.com

Comments are closed.