Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Tabbouleh (tabulé) recept

A tabulé a közel-keleti konyha népszerű étele. Fogyaszthatod salátának vagy köretnek például falafelhez, de magában egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Alapvetően bulgurból készítik, de ha gluténmenteset szeretnél enni vagy csak úgy variálnál, quinoából is megcsinálhatod!

Hozzávalók:

  • 1 csésze bulgur vagy quinoa
  • 2 csokor petrezselyem felaprítva
  • 10-15 mentalevél felaprítva
  • újhagyma felszeletelve (ízlés szerint 2-4 szál)
  • 1/2 kígyóuborka apró kockákra vágva
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 citrom leve
  • 1/2 csésze olívaolaj (ízlés szerint lehet kevesebb is)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1-2 retek felaprítva vagy vékony karikákra vágva (elhagyható)

Elkészítés:

Főzd meg a bulgurt vagy a quinoát a csomagoláson található módon. Ha megpuhult, öntsd le róla a fölösleges vizet ha kész és hagyd kihűlni. Ezután keverd bele a zöldségeket és fűszereket, öntsd hozzá az olajat és a citromlevet, sózd, borsozd. Jó étvágyat hozzá!


Eredeti recept forrása:
myvega.com
A kép illusztráció!

Comments are closed.