Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

Dresszingek salátához, mártogatáshoz házilag

Salátát enni mindig jó - minimum az ételek mellé, de akár jól megpakolva laktató hüvelyesekkel, magokkal ebéd vagy vacsora gyanánt is. Ha nem szeretnél mindenféle adalékanyagokkal telerakott bolti szószt enni, próbáld ki ezeket az önteteket. Hűtőben több napig is elállnak, és nem csak salátához, de nyers zöldségekhez mártogatósnak vagy grillzöldségekhez, sült krumplihoz is szuperül passzolnak!

Hozzávalók:

Klasszikus Vinaigrette

  • 1/4 csésze ecet
  • 3/4 csésze olíva olaj
  • 1/4 csésze dijoni mustár (elhagyható)

Édes-savanyú szósz

  • 1/4 csésze ecet vagy citrus leve (citrom, lime, grapefruit vagy naracslé)
  • 3/4 csésze olíva olaj
  • 1/4 csésze agavé vagy juharszirup
  • aprópa vágott hagyma/fűszerek/dijoni mustár/fokhagyma ízlés szerint (elhagyható)

Ehhez a két dresszinghez csak jól rázd össze shakerben a hozzávalókat!

Krémesre turmixolt dresszing

  • 1 csésze előre beáztatott kesudió (ha forró vízbe áztatod 20 percre megúszod az egész éjszakai áztatást és elég puha lesz ennyi idő alatt is, hogy szét lehessen turmixolni)
  • 3/4 csésze víz
  • 2-3 evőkanál ecet vagy citruslé
  • só ízlés szeriint
  • aprópa vágott hagyma/fűszerek/dijoni mustár/fokhagyma ízlés szerint (elhagyható)

A dolgod vele csak annyi, hogy beteszed egy aprítóba/turmixképbe és addig járatod a gépet amíg krémes, homogén állaga nem lesz.

Guacamole rizs fehérjével

  • egy érett avokádó
  • 1 adag Netamin Natúr Rizs fehérje
  • 1 evőkanál lime- vagy citromlé
  • 1 evőkanál apróra felkockázott hagyma
  • 1 kisebb, apróra vágott paradicsom
  • 1-2 levél koriander apróra vágva
  • só és bors ízlés szerint
  • 1/4 jalapeno paprika apróra kockázva (vagy ízlész szerint jalapeno fűszerpor)

Kapard ki az avokádót a héjából, pépesítsd, add hozzá a fehérjét és jól keverd össze. Add hozzá a többi alapanyagot és úgy is keverd jól meg az egészet.
(Készítheted turmixgépben is.)

Jó étvágyat!


Eredeti recept és kép forrása:
myvega.com

Comments are closed.