Ha még 10000 Ft
értékben vásárol INGYENES KISZÁLLÍTÁS
(0) db termék
0 Ft

5 trükk a tökéletes smoothie elkészítéséhez

Ahogy közelednek az egyre melegebb napok, úgy bújjuk egyre gyakrabban az internetet smoothie-recepetek keresve, hiszen kevés egészségesebb és hűsítőbb megoldás létezik egy igazi, forró napon. És bár ezek azért nem a legnehezebb receptek, a smoothie egy tipikusan olyan ital, amelynek elkészítésére nem könnyű ráérezni. Összegyűjtöttük most a leggyakoribb hibákat és a megoldásokat is, hogy tökéletes smoothie-t tudj készíteni otthon is, bármikor!

1. Nem olyan az állaga, amilyet szeretnél…

PROBLÉMA
A smoothie állagával általában három gond lehet: túl sűrű, túl vizes vagy túlságosan darabos. A probléma minden esetben könnyen javítható utólag is szerencsére.

MEGOLDÁS
Ha túl sűrű a smoothie, csak annyi a dolgod, hogy több folyadékot adj hozzá, így máris a megfelelő állagot kaphatod. Ha túl vizes, akkor több jéggel vagy gyümölccsel javíthatsz a helyzeten. Ha pedig túlságosan darabos, valószínűleg ott a hiba, hogy nem turmixoltad le eléggé a hozzávalókat.

2. A por hozzáragad a turmixgép széléhez…

PROBLÉMA
Szintén elég gyakori probléma, hogy a turmixolás közben azt vesszük észre, a hozzáadott por elkezd felragadni a gép szélére. Innen pedig nem nagyon van visszaút, mert bár megpróbálhatod visszanyomkodni az aljára a port mondjuk egy kanállal, de az már sosem fog tökéletesen feloldódni.

MEGOLDÁS
A megoldás itt is nagyon egyszerű, a problémát ugyanis a jeges gyümölcsök okozzák. Mivel általában fagyasztott összetevőket használunk a smoothie elkészítéséhez, azok kilökik a port maguk mellől, és ebből lesz a baj. A trükk csak annyi, hogy először a választott folyadékot és a port turmixold össze, és csak utána add hozzá a többi hozzávalót.

3. Túl édes lett…

PROBLÉMA
Ha nem használunk külön cukrot, vagy édesítőt az édesítéshez, akkor is előfordulhat, hogy túl édes lesz a smoothie. Ezért elsősorban a fagyasztott gyümölcsökben található gyümölcscukor és a gyümölcslében található cukor a felelős.

MEGOLDÁS
Ha gyümölcslevet használsz a smoothie-hoz, és úgy érzed, túl édes a végeredmény, érdemes lehet vízzel hígítani egy kicsit a gyümölcslevet, akár 50–50 arányban. Ha így is sok, akár teljesen lecserélheted a gyümölcslevet vízre, vagy ha krémesebb végeredményt szeretnél, édesítetlen mandulatejre.
Ha éppenséggel használsz édesítőt (stevia, stb) de ennek az ízével nem vagy elégedett, akkor hagyd el teljesen és helyette banánnal édesíts.

4. Túl sokáig vártam vele…

PROBLÉMA
Mikor valami olyan étel vagy ital van előttünk, amit frissen kell fogyasztani, az esetek többségében közbelép Murphy törvénye, és szinte biztos, hogy közbejön valami, ami miatt nem tudjuk legjobb állapotában megenni, meginni azt. A smoothie-nak sem tesz különösebben jót, ha sokáig állni hagyjuk…

MEGOLDÁS
Sajnos a smoothie nem olyan, mint a kihűlt ebéd, amit csak bedobunk a mikróba, és öt perc múlva újra (szinte) tökéletes formában van. Megoldás viszont létezik: ha sokáig állt a smoothie, és már nem szívesen fogyasztanánk el így, frissítsük fel még egy kis jéggel, néhány gyümölccsel, és turmixoljuk át az egészet újra.

5. Nem akarok tejet használni…

PROBLÉMA
Ha a smoothie-ról van szó sokan nem szeretik tejtermékekkel keverni a kedvenc hűsítőjüket. Természetesen akkor sem történik semmi, ha tejet használunk, de szerencsére rengeteg különböző, növényi alapú hozzávaló is létezik, amivel tökéletesen lehet helyettesíteni a klasszikus tejet.

MEGOLDÁS
Tökéletes helyettesítő lehet például a mandulatej, a kókusz-, vagy épp rizstej, de akár vízzel, lehűtött teával vagy gyümölcslével is kipróbálhatod a smoothie-dat, a lényeg, hogy olyan opciót találj, ami neked a legmegfelelőbb. És persze a legfinomabb! Ha nagyon lelkes vagy, akár házilag készített növényi tejet is használhatsz – ehhez tippeket ide kattintva olvashatsz.


Forrás:
myvega.com/blogs/content/smoothie-tips-avoid-fails

Comments are closed.